lördag 13 december 2008

Thailändskt luciatåg - vilken upplevelse!



Vi var bjudna på luciafirande på en möbelaffär här i Hua Hin. De hade ett fantastiskt vackert luciatåg och vi fick lussebullar, pepparkakor och glögg! Kajsa, Lisa och jag var tärnor med glitter i håret och vita klänningar. På dagen var vi med våra kompisar Tilda, Tuva och Alvin och badade och myste. Kajsas första luciadag var mycket lyckad.


Jag trodde först att det var en liten leksakshund men det visade sig vara en riktig hund - åhh vad den var söt!

onsdag 10 december 2008

Squash, bad och julpynt


Massor av julpynt har kommit upp över hela Hua Hin. Igår fotade vi ett vackert pepparkakshus och såg ett otroligt fint julträd. I julträdet hängde vackra stjärnor och kulor och under det fanns det massor av paket.
Jag hade squashlektion på Hilton och det var riktigt roligt! På kvällen läste vi nästan till slutet av Harry Potter och De Vises Sten. Den är hur spännande som helst!!





























måndag 8 december 2008

"Rostiga pottan"



De senaste dagarna har jag inte kunnat blogga - vi har haft problem med uppkopplingen. Nu är jag tillbaks igen!


Mitt och Lisas område har en egen bil som det står 'Baan Emma' och 'Baan Lisa' på. 'Baan' betyder område och då vet man att det är Emmas område och Lisas område.


Vi har hunnit med att vara på vår nya kompis Alvins 1 års-kalas - vi fick massor av godsaker, bland annat lussebullar! Kalaset avslutades med en rolig skattjakt. På kvällen var vi på min favoritrestaurang 'Rostiga pottan'. Där har varje bord en nedsänkning där man lägger glödande kol och sedan grillar kött och kokar massor av goda nudlar och grönsaker - mums! Vi var där med Jennie, Ning och massor av deras thailändska släktingar. De är så snälla och låter oss följa med till en speciell affär och köpa godis efter maten.


En kväll hade vi en riktigt mysig middag som vi lagade själva. Jag, Lisa, mamma och pappa gjorde varsin rätt och sedan dukade vi fint på verandan. Vi avslutade med ett kvällsdopp i poolen.


Igår var det dags för squash-lektion igen, det är roligt men också ganska jobbigt. Vi har byggt om lite i vårt hus och hade 'invigningsdrink' på kvällen med våra närmsta grannar. Vi fick vackra guldstenar av en granne, de ska någon gömma ute i trädgården och sedan ska vi försöka leta upp dem så snabbt som möjligt. Vi ska ha lite skattjakt på julafton när Pontus och Elin kommer hit!