lördag 20 december 2008

Massage 10 baht




Sol, bad och lunch med Lena, Apel och Victoria på "kycklingstället". Här i Hua Hin döper vi svenskar alla restauranger till påhittade namn. Oftast är de thailändska namnen svåra att uttala och komma ihåg. Vi har "Hyddan", "Elektrikern", "Rostiga pottan" och många andra.


Igår var vi på den mysigaste restaurangen hittills. Den ligger precis vid havet och vi fick åka golfbil som ni ser på bilden. Vi kallar den "kostar mera" men den heter egentligen "Costavera".


Efter maten lekte vi att vi hade ett ställe där man kunde få massage. Det kostade 10 baht per person.










fredag 19 december 2008

En "vanlig" vardag

Vi startade dagen med att bada i Baan Lisa-poolen med Pontus och Linus och vi åt lunch på en ny restaurang som heter "Hyddan". På eftermiddagen var det squash-träning.

Jag och Lisa har varit hos skräddaren för att prova våra "julklänningar" som vi syr upp. De blir gröna och fina!

Middag åt vi på "rostiga pottan" - denna gång med Pontus, Linus och några andra. Det är helt suveränt gott! Efter middagen var vi på ett café där man sitter på bastmattor vid låga bord. Vi barn gjorde gympa och visade föräldrarna - det gick bra fast vi blev väldigt smutsiga.

torsdag 18 december 2008

Studiebesök i skolan

Igår var jag på studiebesök i den svenska skolan här i Hua Hin.
På måndagar rider de och på onsdagar åker de till en stor pool och badar! Just den här dagen som jag var med räknade vi matte, tittade på film och badade i en pool på rasten. Vi fick kyckling med ris på lunchen och alla var jättesnälla mot mig. Jag kanske får besöka dem en gång till i januari. På bilden är det jag och fröken som heter Jenny.

Nu har Pontus i min klass kommit. Han och hans familj har ett hus på Baan Lisa. Vi träffades och badade i deras pool igår, det var verkligen kul!
I morse föll vårt pepparkakshus ihop. Sockret har smält och det är helt mjukt. Det är lite annorlunda här i Thailand...

tisdag 16 december 2008

Elefanter på gatan!


Igår när vi låg vid poolen kom pappa körande på sin moppe och sa att det var några elefanter ute på vår lilla gata. Jag fick köpa bananer för att mata dem - den ena var urstor! Den hade stora betar som jag fick hänga i, som i en gunga! Lisa och Kajsa var lite rädda och vågade inte gå nära.
Till middag åt vi sushi på verandan.




måndag 15 december 2008

Burma!







Vi har varit i Burma i två dagar. Vi steg upp riktigt tidig och åkte flera timmar i bil för att slutligten nå piren där båten till Burma gick. Man får endast vara 60 dagar i taget och måste därför ut ur Thailand en gång under vår vistelse.


Vi har bott på ett urfint hotell som heter Andaman Club med härlig pool och undebar utsikt. Det var väldigt lugnt och vi fick hela poolen för oss själva. Jag har lärt mig crawla så snart kommer jag att simma ifrån pappa. Hela familjen fick massage och vi hade det toppen.

Nu är vi tillbaks "hemma" i Hua Hin och ska bara ha det skönt.