torsdag 13 november 2008

Fullmåne, tennis och bad






Lite bilder från igår då vi firade fullmånen - festivalen heter Loy Krathong! Jag har lärt mig lite nytt om denna idag. Loy Krathong är en högtid som infaller vid fullmåne i den tolfte månaden enligt månkalendern. I år infaller festligheterna den 21:a november, men firas tidigare här i Hua Hin. Festivalen har sina rötter i Sukothai, den första huvudstaden i Thailand. Som så många andra festivaler handlar det om onda andar som hela tiden lägger sig i ens liv. Här får man en möjlighet att göra sig av med dessa. Först och främst måste man tillverka någon form av farkost i vilken de onda andarna ska åka iväg ner i avgrunden. Denna farkost kallas en "krathong".Traditionellt är krathongen kupformad och gjord av bananlöv. I mitten placeras en lotusblomma och i mitten av denna ett tänt ljus. När vi färdigställt vår krathong måste vi söka upp dessa demoner som plågat oss under det gågna året. De kanske har bott i vårt hår så vi måste klippa av några lockar och placera dem i krathongen. Sist men inte minst kastar man i lite pengar. Sen tar vi vår krathong till vattnet och ser den flyta iväg längs floden eller ut till havs. Säkerligen är Loy Krathong-dagen mer än bara ivägskickandet av onda andar! Man får också tillfälle att tänka på de döda och minnas någon som var speciellt omtyckt.
Idag var vi hela dagen på ett hotell som heter Marriott och badade i deras härliga pool - jag simmade i flera timmar. Jag och mamma tog en tennislektion, det var lite jobbigt eftersom det var så varmt och jag var ganska trött efter allt simmande. Elin du undrade vad jag äter - det blir mest fried rice chicken men också lite pasta bolognese...mamma tycker att vi ska äta thai-mat. Det finns massor av goda frukter och grönsaker också, se bilden på hur fina blommor tjejerna gör av dem! Jag fick en alldeles egen - gratis!!

onsdag 12 november 2008

Glasbit i foten

Lång promenad på stranden, härliga vågor men röd flagga så vi fick inte bada - men det var kul att vara i strandkanten. Jag fick en jättevass glasbit i foten och det blödde mycket men nu är det bra igen. På kvällen firade vi att det var fullmåne - jag ska försöka lägga ut bilder och berätta lite mer imorgon! Sov gott!

tisdag 11 november 2008

Kicken åkte ur Stjärnor på is!

Fick precis reda på att Kicken/Åsa åkt ur Stjärnor på is - bergis var det för att jag inte var hemma och röstade på dem, typiskt! Vi började dagen med att ta en lång promenad. Vid lunchdags fick jag prova hamburgare fast de var gjorda på kyckling, restaurangen hette KFC. Jag har inga sommarskor så därför köpte jag nya idag. Vi tog en fika på Starbucks Coffee - lyxigt! När vi kom tillbaks till huset stretchade vi och gjorde armhävningar sen badade vi i poolen. Vi spelade vattenboll som är vanlig kull fast i vattnet. Efter det duschade vi utomhus vid poolen för det var dags att göra sig i ordning för fest på Soi Emma. Soi betyder gata på thailändska. Vi fick thailändsk buffé och fick även bada sent på kvällen i deras pool som hade ett vattenfall. Jag dök och slog nytt rekord under vattnet. Föräldrarna drack kaffe och vi fick cola och mörk choklad fast det inte var lördag! Kvällen avslutade jag med att skriva lite dagbok och blogga. Imorgon får ni höra mer. ps. Elin T fortsätt med dina kommentarer - de är jätteroliga!

måndag 10 november 2008

Vad roligt med alla kommentarer!

Idag har jag badat på stranden. Jag hade springtävling och gjorde lite gympa - har fått med mig ett träningsschema från mina ledare i Sollentunagymnasterna. På väg upp till huset såg jag en supersöt liten svart hund, den såg helt nyfödd ut. Tyvärr så måste jag akta mig för hundar, katter och apor - om de skulle bitas kan jag få rabies, det var en 7-årig svensk flicka här förra året som dog av ett hundbett. Jag har också sett kor och en massa fåglar. Vid huset har vi några "gecko"-ödlor. Ikväll när det blivit mörkt badade vi i vår upplysta pool - det var härligt, vi hade simtävling och jag vann!! Imorgon ska vi gå till ett område med en massa hus och en pool som är uppkallad efter mig - Baan Emma. ps. Ivar - jag har inte sett någon skorpion.

söndag 9 november 2008

Äntligen här!!!

Bästa flygningen någonsin! Sov lite, åt gott och är nu äntligen på plats i Hua Hin. Taxiresan från Bangkok var urtråkig... Har badat i poolen hela eftermiddagen - det är otroligt härligt! Just nu är klockan sex på kvällen (i Sverige är klockan bara tolv på dagen), jag måste snart gå och lägga mig eftersom jag bara sov två timmar på planet. Go' natt!