fredag 5 december 2008

Ning, Jennie och Emma åker moppe!!

Nu sitter jag på verandan och det är sent på kvällen. Jag har varit med mina thailändska kompisar - Ning och Jennie, på festligheter. Jag fick gå alldeles ensam med dem - sedan fick jag åka moppe med dem hem - det var urhärligt!

Tidigare idag spelade jag tennis, det var riktigt roligt. Vi hann även med att plugga lite och bada en massa!

torsdag 4 december 2008

En elefant som kunde buga!


Hela dagen var vi vid ett ställe på stranden som är urlyxigt! Det finns tre olika pooler att bada i och vi var helt ensamma där!

Vi har varit på nattmarknaden och köpt julklappar ikväll. Först stannade vi på ett ställe och åt och på väg dit mötte vi en elefant! Den var verkligen gullig. Jag matade den med en banan och då bugade den! Tyvärr hade vi glömt kameran hemma. Det är så vackert pyntat överallt i Hua Hin för imorgon är det kungens födelsedag.

tisdag 2 december 2008

Stjärnfrukt


Jag tycker att Harry Potter är urbra! Jag vill att mamma ska läsa högt hela tiden. Vi passar på när Kajsa sover.


Vi var på stranden med mormor och morfar, jag och Lisa fick prova att åka moppe med morfar. Det var härligt! På ett träd vid stranden växte det "stjärnfrukt" som vi plockade. Ett annat namn är "carambole". Anledningen till att den benämns som "stjärnfrukt" är att om man skär skivor tvärs över frukten har skivorna formen av en femuddig stjärna.


Mormor och morfar var barnvakt till oss på kvällen, vi spelade spel och myste. De ska åka hem till Stockholm nu, de har kunnat omboka sin hemresa till en annan flygplats eftersom det forfarande är problem att flyga från Bangkok.

måndag 1 december 2008

En leende måne och squash

Kajsa är fantastiskt rolig just nu - hon går och går hela tiden och tjuter av lycka! Hon är verkligen festlig.

Nu har jag tagit min första squash-lektion! Det var ännu roligare än tennis. Jag spelade med min tränare i en halvtimme. Efteråt var jag inne i gymet och gjorde gympa med Lisa. Jag provade också att gå på ett löparband.


Hemma i Sverige ser det annorlunda ut när det är halvmåne. Igår kväll var det stjärnklart här och halvmånen såg ut som en leende mun - just igår var det dessutom två stjärnor som såg ut som ögon. Det var väldigt fint - en leende gubbe mitt på himlen! Tyvärr blev den bild jag tog inte så tydlig.

söndag 30 november 2008

Springfield




Idag badade Tilda, jag, Tuva, Lisa och Alvin. Kajsa lekte i sanden på Springfield. Vi åkte vattenrutschbana och drack milkshake. Vi simmade med mammorna. Det fanns också en rolig lekpark där vi lekte skola. Vi träffade några andra svenska barn, Isabella och James, de bor här i Hua Hin. De går i en internationell skola, där har de thailändska och amerikanska lärare. Isabella och James kan prata lite thailändska och en hel del engelska. Det vore roligt att få prova på att gå i skola här i Thailand. Det är nog väldigt annorlunda mot hemma. I en del skolor har barnen skoluniform. Det innebär att skolan har bestämt vad man ska ha på sig. Alla barn har då likadana kläder. Jag undrar vad vi skulle ha för slags kläder på Utbildning Silverdal?