lördag 22 november 2008

Afternoon tea på Sofitel

Idag var det varmaste dagen hittills. Det är lördag och vi hade tur för glassbilen, fast här är det en glassmoped, kom körande utanför poolen. Vi simmade och badade hela dagen. På eftermiddagen hade vi bestämt att vi skulle dricka Afternoon tea på ett vackert gammalt hotell som heter Sofitel. Det fanns alla godsaker man kan tänka sig - vi satt där en lång stund. Det roligaste var att ta små frukter på tandpetare och hålla dem under ett "vattenfall" av choklad. Efteråt gick vi omkring i deras trädgård och tittade på de olika poolerna och överallt fanns det buskar och träd som såg ut som olika djur. Det finaste var en stor elefant som var täckt av rosa blommor. Vi avslutade kvällen med att sitta på vår veranda och spela fia med knuff. En lyxig kväll!

torsdag 20 november 2008

Golf, geckos och mygg!

Nu har jag börjat skriva på min blogg på morgonen istället - vi är ute för sent på kvällen för att hinna med att skriva då. Nu är klockan 09,00 och vi har precis ätit frukost. Igår var vi och slog golf igen. Det är verkligen roligt! Tränaren som är från Skotland säger att det viktigaste är att jag slår många bollar och tycker att det är kul! Vi har gecko-ödlor vid vårt hus. Det är bra för de äter myggor. Både jag och Lisa har blivit myggbitna, det kliar som bara den. Just nu funderar vi på att köpa ett "chlistmas tlee", thailändarna säger Christmas tree (julgran) lite annorlunda. Vi var på en härlig restaurang igår. Vi satt ute på deras takterass och åt god pasta. De hade en hiss som transporterade maten från kockarna nere på första våningen till oss uppe på taket. Mathissen var för liten för mig, men Kajsa kanske skulle kunna få plats... Jag har hört att det är kallt och isigt hemma - det skulle vara roligt att åka skridskor men jag får nöja mig med ett till dopp i poolen!

onsdag 19 november 2008

Regn och sol om vartannat!

Blandat väder idag, men jag har varit i poolen nästan hela dagen. Försöker slå rekord i hur långt jag kan simma under vattnet och övar även på att dyka och försöka lägga magen mot botten - det är verkligen kul! Vi åt en jättegod frukt idag - den heter pomelo. Vi spelar fia med knuff nästan varje dag, jag vinner ofta! När vi var ute och åt på kvällen så träffade jag en flicka som var sju år - hon ska vara här i sex veckor och hon gillar också att bada. Vi ska försöka ses imorgon.

tisdag 18 november 2008

Kajsa kan gå!

Det var väldigt roligt att Kajsa tog sina första steg idag! Hon är så glad och säger tack, tack hela tiden! Jag har varit och övat golf, det var kul för man behövde inte böja sig ner för att lägga upp bollarna utan det var en maskin som skötte det. Det var jättesvettigt hela dagen - precis som om jag hade feber...fast att jag är frisk! Jag och Lisa fortsatte vårt vattenkrig! Vi har också köpt några nya palmer till trädgården på en palmodling. Har försökt lära mig vad häst heter på thailändska - det heter "maa" men hund heter också "maa" - fast de har olika betoning så det är nästan omöjligt att säga rätt! Jag tjatar på mamma att jag verkligen vill börja på ridskola - men hon säger bara att hon är allergisk mot hästar så det går inte - typiskt! Jag får passa på att rida på stranden medan vi är här. Läste precis att Sigge kommer hit, det ska bli superkul! Vi ska bada och ha jätteroligt!

måndag 17 november 2008

Sawasdee cap!

Idag har Lisa och jag haft vattenkrig med varsin vattenslang - det var hur kul som helst och jätteskönt för vi var så varma efter en hel dag på stranden. Vi fick tjuvsmaka på julpepparkakorna som vi hade tagit med oss från Sverige - det var mums! Snart någon dag ska vi göra ett pepparkakshus. Nere i det stora köpcentrat som finns här har de en jättestor, blå julgran med massor av lampor och kulor i. Vi ska köpa en julgran med "tingeltangel" i - det passar finfint här i Thailand.

Sawasdee cap! betyder Hej! på thailändska och det får jag säga hela tiden för alla människor är så snälla och vill hälsa! Jag träffade en jättesnäll tjej som hette Nellie på stranden, mamma och pappa känner hennes föräldrar. Hon åker hem imorgon men kommer tillbaka i december - då ska vi åka "bananen".

söndag 16 november 2008

Memma - Kajsa kan säga Emma!!

Vi har firat Kajsas 10 månaders-dag och hon har precis lärt sig att säga "Memma". Hon kan också säga "mamma" och "bappa"...nu väntar vi på "Lisa".

Jag har vunnit flera simtävlingar mot min morfar som också är här i Thailand. Mormor vågar inte ens ställa upp! Äntligen fick jag rida på stranden - en urgullig häst, jag galopperade bara lite. Ska lägga ut bilder snart. Vi var hela dagen på stranden, de har jättegoda grillade majskolvar som vi åt. Vi köpte en massa frukt också - ananas (är en växt i familjen ananasväxter som ursprungligen hör hemma i Brasilien och Bolivia men som spridits runt i världen. Christoffer Columbus var den förste europé som fick smaka ananasen. Han hjälpte sedan till med spridningen av ananasen. Ananasen trivs bäst i 25-30 grader och den vill ha 1-1½ meter regn per år) och minibananer är mina favoriter.


Jag skulle vilja kunna göra vackra blommor av tvålar och frukter precis som de gör här, men det verkar så svårt - jag har försökt med gurka! Se på bilderna hur fina vanliga tvålar kan bli!